Glæden ved at bruge dit tøj med miljø og fremtiden for øje

Glæden ved at bruge dit tøj med miljø og fremtiden for øje

I dag er vi meget bevidste om vores omgivelser, som vi lever i og om nødvendigheden ved at passe godt på naturen og miljøet for egen og fremtidens skyld. Mennesket har altid bekymret sig om overlevelse og verdenssituationen, men vi har ikke altid været lige gode til at passe på hinanden og naturen. Hvor der udvikles, produceres og forbruges, er der også automatisk affald og spild.

I krisetider passer de fleste på hinanden og er glade for det, som de har og tænker på at dele med hinanden. I opgangstider er vi tilbøjelige til at tænke på egen vinding og viser med vores forbrug, at vi har råd til at ødsle. Vi kan gå hen og blive grådige både på andres men også på naturens bekostning. I den situation må vi spørge os selv om, hvor meget vi egentlig reelt har brug for.

Vi er bedre til at se muligheder i bæredygtighed og økologi

Heldigvis er der i dag kommet stor fokus på, hvordan at vi opfører os og udvikler os med omgivelserne. I alle aldre er vi blevet mere opmærksomme og det er lykkes i fællesskab at ændre livsstil. Folk ser nødvendigheden ved at have jorden i god stand både for os selv men også for kommende generationer.

Efter årtier hvor moden hovedsageligt var præget af kunststoffer, kunstfarver og andre skadelige stoffer, som påvirker miljø og helbred, er der sket meget nyt. Tidligere fremstillet tøj kunne gøre os og vores børn syge både under brug men også med påvirkninger ud i fremtiden. Hormonforstyrrende stoffer har påvirket gennem generationer og allergi har været fremtrædende.

I en periode med overforbrug og udvikling af plastik og skadelige kemikalier har frygten for overlevelse trods fremgang været i underbevidstheden. Der blev udviklet tøj med tilpasning til den ydre rumrejse med fantasien om, at vi skulle flygte fra vores egen ødelæggelse væk fra vores egen planet. Samtidig åbnede synet op for udvikling og vinding af økosystemerne.

Fornuftig udvikling i tøj og modebranchen

Vi er blevet mere realistiske og kan se muligheder både inde i os selv, men også i udviklingen her på vores jordklode. Vi er kommet til det punkt, hvor vi ikke lader fantasien løbe løbsk med os. Professionelle bruger ressourcer på at udvikle fornuftige løsninger, som vi kan bruge med stolthed og god samvittighed.

Miljøet påvirkes af alt det tøj der smides ud, ophobning af affald spiller ind på naturen. Eksperter er nu begyndt at tænke bæredygtigt hele vejen rundt nu og i fremtiden. De bruger teknologien til at udvikle nyt, hvor bæredygtighed, økologi og genbrug er med i hele processen fra start til videre cirkulation og ikke blot til slutning.

Smart og funktionelt tøj med omtanke

Bæredygtigt tøj til kvinder er kommet i stærk fokus. Her tager kvinder et bevidst valg med hjertet og hjernen på rette sted. Det er blevet mere og mere populært med økologisk bæredygtigt tøj og genbrugs-/secondhand butikker både indenfor børnetøj og kvindetøj er skudt frem. Mændene er også på vej med.

I dag er der gang i smart og funktionelt modetøj, hvor designere tænker i og udvikler spændende kollektioner, der sætter prikken over i´et. Se på tøjet du køber efter certificeringer og miljømærkning, så du som forbruger kan være sikker på, at det tøj du køber også er bæredygtigt og økologisk.

Det er en svær omstilling for mange, men jo flere der bevidst stræber hen imod at bruge bæredygtigt tøj, jo flere er med til at skabe grundlag for, at det hele ikke bare bliver en trend.