Pilot ure fra Bulova

Pilot ure fra Bulova

Bulova Pilot Ref ure kan se ud og føles som et nyt ur, men det er faktisk et af de ældste ure modeler Bulova. Designet går tilbage til 1943, hvor US Army Air Force Air Technical Service Command bestilte 500 enheder af Bulovas A-15 og sendte dem til de ansatte rundt om i verden for at blive testet. Se et stort udvalg af ure hos viclara.

Uret kom dog aldrig ud af testfasen før Anden Verdenskrig sluttede. I stedet for at frigive uret, skrinlagde Bulova projektet i 76 år. I 2020, har de endelig besluttet at frigive A-15 til den brede offentlighed, med nogle få ændringer for at bringe den op til moderne standarder. Lad os se nærmere på dette militærinspirerede vidunder.

Klassisk militærdesign

A-15’s rustfri stålkasse måler 42 mm i diameter, hvilket giver den et mellemstort håndled. Ved 14 mm er den også relativt tyk. Meget af denne højde kommer dog fra den dobbeltkuplede safirkrystal, som buer et godt stykke over rammen.

Poleret sag bagpå

Med et let buet design, og strækker sig et godt stykke fra kabinettet. Dette ur har et tredobbelt kronedesign med kroner placeret ved 2, 3 og 4 klokken positionerne. A-15 er vandtæt ned til 30 meter, hvilket gør den stænkafvisende. For noget vådere end et brusebad, lad dette ur blive hjemme. Se de flotte Bulova ure her

En af A-15’s mest attraktive funktioner er læderremmen i Anden Verdenskrigsstil. Den har et militært udseende og en flad finish og syninger ned ad begge sider.

Bulova A-15 Pilot bruger et automatisk Miyota 82S6 værk med 21 juveler og en 42-timers gangreserve. Den er nøjagtig til -20/+40 sekunder om dagen, hvilket kan bruges, men vil kræve nulstilling med få dages mellemrum. Det interessante ved dette urværk er, at det er designet til “open heart” ure, hvor urværket er synligt gennem urskiven. På en måde er det ærgerligt, at Bulova brugte dette smukke urværk på et ur, hvor det ikke er synligt. Så igen er formfaktoren ideel til A-15’erens kabinet.

En ægte pilot-urskive

A-15 skiven er designet til at være let synlig, så du kan aflæse tiden med et øjeblik. Dette giver kun mening, da det var beregnet til at blive brugt af flyvere fra Anden Verdenskrig. Urskiven består af fire koncentriske ringe, som hver har sin funktion. Den indre ring er en 24-timers skala, med arabertal fra 13 til 24, trykt i en lys gul, der danner en skarp kontrast til den sorte baggrund. Den næste ring er en standard 1-12 skive, med tal trykt i letlæselig hvid maling. Om natten lyser tallene lyseblåt. Enkelt minuts positioner er angivet med en stigeskala, som ringer hoveddelen af ​​skiven. Den ydre ring har et lignende design, men den markerer minutter i stedet for timer, med tal med.