Basecoat vs. Topcoat: Forskellene og hvorfor begge er vigtigt for dine gelpolish manicure

Basecoat vs. Topcoat: Forskellene og hvorfor begge er vigtigt for dine gelpolish manicure

Oplever du, at din gelpolish manicure ikke holder de 21 dage som de burde? Kan det være fordi du ikke anvende en basecoat når du er færdige med at prep, og enden du påføre din gelpolish farver. Det kan også være du mangler den perfekte topcoat til at bestykke dine gelpolish negle fra hverdagens slid. 

Så hvad er forskellene endelig på en base- og en topcoat? Jamen en basecoat bør altid bruges når man er færdige med at prep sin naturlige negl, og efter man har fjerne alt støvet fra prep. Det basecoaten endelig gør, er at beskytte din naturlige negl, imens man har sin gelpolish manicure på. Derudover har basecoaten også et sticky lag efter den er hærdet under UV/LED lampe. Det som det sticky lag endelig gør, er at den hjælper gelpolish farven med at hæfte sig bedre fast til den naturlige negl med basecoat på. Så på grund af det sticky lag bør farven kunne hæfte sig godt fast i op til 21 dage. Men for at være sikker på, at sin gelpolish manicure holder op til de 21 dage, så skal man også anvende en god topcoat. Topcoaten beskytter nemlig gelpolish manicure fra det normale hverdagsslid. Så når din gelpolish farve er hærdet og du er helt færdig med neglen, bør du nu påføre et tyndt lag topcoat på neglene og huske at forsejl alle kanterne, så der ikke kan komme snavs ind i mellem lagene af gelpolish. Derefter lader du topcoaten hærde under lampen igen i 60 sekunder og hvis din topcoat ikke er en som hedder ”No Wipe”, skal du fjerne det sticky lag med Nail Cleaner. Hvis du bruger en ”No Wipe” topcoat, jamen så er du færdig med din gelpolish manicure når topcoaten er hærdede færdig. Så blot afslut din manicure med en god negleolie og håndcreme, for at give det ekstra næring til dine hænder og negle. Så forskellene mellem de to produkter, er hvornår du bør anvende dem, ellers have begge produkter samme funktion, som nemlig er at beskytte din naturlige negl og din gelpolish manicure. 

Oplever du stadig problemer med, at din gelpolish ikke vil holde i særlig lang tid, kan det måske være i din prep der sker fejl. Prep er nemlig afgørende for at base holder som den skal. Så her er lidt tips til en god prep! Altid begynd med at vaske dine hænder en lunken vand og håndsæbe. Når de er blevet tørret, kan du stille og roligt begynde på prep, og det er vigtigt at du tager dig god tid, og ikke stress. Start med at fil den form du ønsker af neglen, og derefter skub stille og roligt neglebåndet ned med en rosewood, og nip det overskynde neglebånd af med en neglenipper, men det er vigtigt at arbejde forsigtigt. Når neglen har den ønskede form og neglebåndet er blevet skubbet tilbage, kan du derefter forsigtigt bruge en sanding buffer til at gøre neglepladen ru, så basecoat kan hæfte sig bedre til den naturlige negl. Det er vigtigt at du ikke bruger en almindelig fil, da de kan skade den naturlige negle, da de er for grove. Nu vil du opleve at der er en del støv på dine negle og det kan du fjerne ved at bruge en neglebørste og derefter bør du bruge Nail Cleaner på fnugfri vat, og fjerne resten af støv og snavs som kan være tilbage på din negl. Så er du klar til din basecoat, farver og selvfølgelig topcoaten til sidst! God Fornøjelse.