Sådan fik jeg min husleje ned

Sådan fik jeg min husleje ned

Det kan være dyrt at leje – meget dyrt faktisk. Nogle gange er den høje pris for den lejede lejlighed helt retfærdig, men andre gange er der faktorer, som spiller ind, der ikke bør have en effekt på huslejen. Man kan faktisk blive i tvivl om, om den høje husleje eller den nye huslejestigning egentlig er lovlig. Det er nemlig ikke altid at udlejere opfører sig, som de bør.

Sådan kan du gøre, hvis du er i tvivl om din husleje er lovlig

Hvis du er i tvivl om din husleje egentlig er lovlig, kan det være en god idé at tage kontakt til en advokat, som har erfaring og speciale indenfor lejeret. Da jeg selv var i tvivl, om min husleje var i overensstemmelse med loven, blev jeg enig med mig selv om, at en advokat måske ville kunne hjælpe mig med problemet. Inden jeg kontaktede advokaten, undersøgte jeg for mig selv, om det mon nu kunne være rigtigt at min husleje var for høj.

Hvad skal du så kigge efter, når du skal undersøge, om din husleje er for høj?

Når du skal undersøge, om din husleje er for høj, er der flere ting du kan undersøge nemt og hurtigt. Hvis du allerede har en mistanke om at den høje husleje er uberettiget, kan du helt sikkert sætte kryds ved dem alle. Først og fremmest, skal du vurdere, om din bolig er placeret i et meget attraktivt boligområde, eller ej. Hvis ikke din bolig befinder sig på en meget attraktiv lokation, er der ikke altid en god grund til den høje husleje. Hvis din bolig er nyere og er blevet bygget efter år 1992, bør din husleje ikke overstige prisen af mere kr. 750 pr. kvadratmeter pr. år. Regn efter og se, det er tilfældet. Hvis dette er tilfældet, er der en stor chance for, at din husleje er alt for høj.

Hvad er så næste skridt for dig?

Hvis du synes det kunne være interessant at undersøge, om din husleje måske kan sættes ned, så klik her. Her kan du få kontakt til en kompetent advokat, som har hjulpet mange frustrerede lejere gennem årene. Der står ikke kun om mulighederne for at få sat sin husleje ned. Du kan også finde rådgivning og guides til, hvordan du bør og kan agere når du selv er udlejer eller har med erhvervslejemål at gøre.