Ølglas – Det betyder meget for mig hvordan jeg serverer en øl

Ølglas – Det betyder meget for mig hvordan jeg serverer en øl

Når jeg er ude og spise, at elsker jeg at komme steder hvor det er tydeligt for mig som gæst, at restauranten har tænkt over hvordan der gør det. Det er ned til de mindste ting som langt de fleste sikkert ikke en gang lægger mærke til – Jeg lægger mærke til det, og det betyder rigtig meget for mig. Det er en stor del af oplevelsen af at gå ud og spise for mig.

Jeg holder meget af øl

Jeg er en af de personer der er rigtig glad for hele den øl bølge der er væltet ind over os i de sidste mange år. Hvis man går 20 år tilbage, så kunne man komme ind på en restaurant hvor vinkortet kunne fylde en helt siden, men når man så kom til øl, så var der 3 muligheder, nemlig lille, mellem eller stor. Det hænger slet ikke sammen, men der er heldigvis sket rigtig meget på det punkt siden.

Det rigtig ølglas

Ligesom når du snakker vin, så er der forskellige ølglas til de forskellige vintyper. Det er ikke alle der er klar over det, men sådan er det faktisk også når det kommer til øl. Det rigtig ølglas det betyder rigtig meget. Du kan få nogle ølglas der passer til flere forskellige øltyper som for eksempel Teku ølglas. Der er dog også ølglas der passer mere til en helt øltyper. Det som betyder mest for mig er dog, at restauranten har tænkt over, om den øl man bestiller, passer sammen til det ølglas den bliver serveret i. Det er nemlig ikke så svært at finde et glas der passer til de forskellige typer af øl der findes.

Jeg brygger selv øl

Langt de fleste nyder blot en god øl. Jeg er gået skridtet videre, for jeg er begyndt at bygge mine egne øl. Det var til en start lidt svært, men efterhånden som jeg har brygget mere og mere, så er det faktisk blevet ret let at have med at gøre. Det er efter hånden ikke den øl jeg ikke har prøvet at brygge. Jeg har læst at brygge øl fra denne begynderbog om ølbrygning. Bogen gør det meget lettere at komme i gang og du bliver vejledt i hvordan man skal brygge og ikke mindst hvilket udstyr du skal bruge. Noget af det jeg godt kan lide er, at bogen ikke bare forsøger at sælge dig det dyreste udstyr. Du får gode råd til hvordan man kommer i gang ved hjælp af mindst muligt udstyr. Det betød meget for meget, for den gang jeg startede med at brygge øl, der havde jeg ikke særlig meget penge, og derfor var det vigtigt, at jeg ikke skulle bruge for meget penge på at starte op. Jeg var aldrig startet hvis jeg skulle have brugt mange tusinde kroner på udstyr.